Mladost in šport z roko v roki

MayorLjubljana je zeleno, čisto, varno, prijazno in solidarno mesto, v katerem različni živimo skupaj ob medsebojnem spoštovanju. V našem mestu veliko pozornosti namenjamo tudi športnim dejavnostim, saj se zavedamo, da sta telesna aktivnost in redno ukvarjanje s športom osnovi za kakovostno življenje na vseh področjih in obdobjih življenja.

Vesel sem, da se mladi športnice in športniki letos znova družite in tekmujete v naši prelepi Ljubljani. Prepričan sem, da boste tu dosegli izjemne rezultate in dosegli zastavljene cilje, pri tem pa navezali prijateljske vezi z vrstniki iz Zagreba, Budimpešte in Bratislave.

V Ljubljani smo ponosni, da naše dosežke prepoznavajo tudi v mednarodnem okolju. Lani smo se uvrstili na sam vrh lestvice zelenih prestolnic Evrope, letos pa nosimo naziv najboljše evropske destinacije, ki so nam ga podelili popotniki s celega sveta.

Med tekmovanji vas vabim tudi k raziskovanju lepot našega mesta, zelenega čudeža sredi Evrope, ki je polno živahnega dogajanja. Ljubljana vas bo zagotovo navdušila in prepričan sem, da se boste k nam še vrnili.

Dobrodošli v Ljubljani, zame najlepšem mestu na svetu. Tu vas bomo vedno sprejeli z odprtimi rokami.

Srečno in uspešno tekmovanje vam želim!

Zoran Janković
Župan Mestne občine Ljubljana