Spoštovane športnice in športniki, spoštovani člani spremljevalnih ekip!

MayorDobrodošli v naši prelepi zeleni, čisti, varni in prijazni Ljubljani, letošnji Zeleni prestolnici Evrope!

Vesel sem, da Ljubljana ponovno gosti mednarodno športno srečanje mladih, že 21. turnir 4 mest – Ljubljana 2016, ki dokazuje, da tudi mlade generacije cenijo »zdrav duh v zdravem telesu«.

Ljubljana je športno mesto, v katerem svoj prostor najdejo številni, ki se ukvarjajo z najrazličnejšimi športi in prav vsem želimo zagotoviti dobre pogoje za njihovo udejstvovanje.

Še posebej vesel sem, kadar v Ljubljani gostimo mlade športnike, saj s tekmovanji, kot je Turnir 4 mest, gojite zdrav način življenja, preizkušate svoje zmožnosti in tekmovalnost, poleg tega pa krepite medsebojne prijateljske vezi in širite svoja obzorja. Ponosen sem na vaše dosedanje športne dosežke in prepričan, da številni še sledijo.

Dragi udeleženci turnirja,

vabim vas, da si ob tekmovanju vzamete tudi čas za ogled našega mesta, ki je zame najlepše na svetu! Sprehodite se po mestnem središču, ki je, osvobojeno vozil, namenjeno pešcem, kolesarjem in pestrem družabnem ter kulturnem dogajanju. Sprehodite se po nabrežjih Ljubljanice in se naužijte lepot našega mesta. Zagotavljam vas, da vas Ljubljana ne bo pustila ravnodušne in da se boste k nam z veseljem vračali. Tu vas bomo vedno sprejeli z odprtimi rokami!

Naj se tekmovanje začne! Vsem želim odlične rezultate, osvojene cilje in veliko športnih užitkov, predvsem pa številne neprecenljive spomine na vaše druženje.

Zoran Janković
župan Mestne občine Ljubljana